Σκοπός της προληπτικής οδοντιατρικής στα παιδιά είναι η διατήρηση της υγείας τόσο των ούλων όσο και των δοντιών του μικρού ασθενούς. Η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά καθώς τα δόντια, το στόμα και τα ούλα τους είναι υπό συνεχή διαμόρφωση.

Με τη βοήθεια του παιδοδοντίατρου μπορούν να διαγνωσθούν και να θεραπευτούν έγκαιρα τυχόν φθορές των δοντιών (π.χ. τερηδόνα), μία μη φυσιολογική ανάπτυξη του στόματος του παιδιού, αλλά και ασθένειες των ούλων (π.χ. ουλίτιδα).Η προληπτική οδοντιατρική εξασφαλίζει συνεργάσιμα παιδιά με ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο. Το παιδί στα πλαίσια της προληπτικής οδοντιατρικής, εξοικειώνεται από νωρίς με το χώρου του οδοντιατρείου. Εφόσον δεν πραγματοποιείται στο παιδί κάποια σημαντική επεμβατική εργασία, όπως π.χ. σφράγισμα, απομυθοποιείται ο φόβος που είχε για τον οδοντίατρο και απομακρύνεται κάθε ανησυχία του. Εκτός αυτού, το παιδί με την πρώιμη οδοντιατρική φροντίδα θα έχει στο μέλλον ελάχιστη ανάγκη από την επέμβαση του οδοντιάτρου στο στόμα του, εφόσον κάθε νόσος προλαμβάνεται εγκαίρως.

Η προληπτική θεραπεία στα παιδιά, εκτός από τον εξάμηνο συστηματικό έλεγχο του στόματος τους,επιτυγχάνεται με:

παιδοδοντίατρος θεσσαλονικη
Φθορίωση δοντιών
sealant 55
Κάλυψη οπών και σχισμών

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok