Αποκατάσταση επανατερηδονισμένου δοντιού με κεραμικό ένθετο

Ο ασθενής επισκέφτηκε το ιατρείο με σκοπό την αντικατάσταση ενός παλιού επανατερηδονισμένου λευκού σφραγίσματος. Μετά την αφαίρεση της παλιάς έμφραξης και την απομάκρυνση της τερηδόνας, ακολούθησε η λήψη αποτυπώματος και η αποστολή του στον οδοντοτεχνίτη, με σκοπό την κατασκευή ολοκεραμικού ενθέτου. Επειδή το οδοντικό έλλειμμα ήταν μεγάλο αποφασίστηκε η αποκατάσταση του δοντιού με ένθετο. Το ένθετο έχει μεγαλύτερη αντοχή συγκριτικά με ένα λευκό σφράγισμα, ενώ παράλληλα μειώνονται οι πιθανότητες θραύσης του δοντιού ή αποκόλλησης του σφραγίσματος.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και ο ασθενής νοιώθει το δόντι του άκρως λειτουργικό, χωρίς να έχει κάποια ενόχληση.

Αρχική κλινική εικόνα του δοντιού με το παλιό επανατερηδονισμένο λευκό σφράγισμα

Εικόνα του δοντιού μετά τον εκτροχισμό του για την υποδοχή του ολοκεραμικού ένεθτου

Το ολοκεραμικό ένθετο πριν την τοποθέτηση του στο στόμα του ασθενή

Τελική εικόνα του ολοκεραμικού ένθετου στο στόμα του ασθενή

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok