Δόντι με ρωγμή. Διάγνωση και αποκατάσταση

Στο συγκεκριμένο περιστατικό η ασθενής ανεφέρε οτι πονάει περιοδικά στη αριστερή πλευρά της κάτω γνάθου. Η κλινική εξέταση αποκάλυψε την ύπαρξη ενός παλιού λευκού σφραγίσματος το οποίο είχε αρχίσει να επανατερηδονίζεται, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.  Αποφασίστηκε η αφαίρεση και αντικατάσταση του παλιού σφραγίσματος με νέο λευκό σφράγισμα δοντιού. Αρχικά χορηγήθηκε στην ασθενή τοπική αναισθησία και ακολούθησε η αφαίρεση της παλιάς λευκής έμφραξης. Μετά την απομάκρυνση του παλιού εμφρακτικού υλικού αποκαλύφθηκε μία ρωγμή κατά μήκος της μασητικής επιφάνειας του δοντιού, η οποία πιθανόν να αποτελούσε την αιτία πόνου της ασθενούς σε συνδυασμό πάντα με τους τερηδονισμένους οδοντικούς ιστούς.

Με σκοπό την αποκατάσταση της ρωγμής του δοντιού τοποθετήθηκε ειδική ταινία υαλονημάτων, η οποία βοηθά στην σταθεροποίηση του δοντιού και στην αναχαίτιση επέκτασης της ρωγμής. Η θεραπεία ολοκληρώθηκε με την αποκατάσταση του οδοντικού ελλείμματος με λευκό σφράγισμα ρητίνης.

 

Η ασθενής είναι πλήρως ευχαριστημένη και στο ραντεβού του επανελέγχου δεν είχε καμία συμπτωματολογία.

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok