Εξαγωγή φρονιμίτη

Ο φρονιμίτης είναι ένα υπολειπόμενο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Τα παλαιότερα χρόνια ήταν ένα δόντι απαραίτητο, όταν ο άνθρωπος έπρεπε να μασά σκληρότερες τροφές. Με το πέρασμα των χρόνων τα δόντια αυτά τείνουν να μην εμφανίζονται τόσο συχνά στο στόμα των ασθενών, δεδομένου οτι ο άνθρωπος καταναλώνει πλεόν πιο μαλακές τροφές. Οι φρονιμίτης όταν ανατέλλουν στο στόμα άλλοτε δημιουργούν προβλήματα, όπως η περιστεφανίτιδα ( φλεγμονή των ούλων γύρω από τον φρονιμίτη) και άλλοτε εμφανίζονται απλά σαν ένα όγδοο δόντι, χωρίς να προκαλούν κανένα πόνο ή ενόχληση.

Στην περίπτωση που ο φρονιμίτης παρουσιάζει περιοδικά ή συστηματικά συμπτώματα πόνου στον ασθενή συστήνεται η αφαίρεσή του. Η εξαγωγή φρονιμίτη σε μεγάλο ποσοστό δεν είναι μία εύκολη εξαγωγή. Ο οδοντίατρος πολλές φορές θα πρέπει να αφαιρέσει κόκκαλο ή να σχίσει το ούλο για την ομαλή απομάκρυνση του δοντιού από το στόμα χωρίς να σπάσει η ρίζα ή να μείνει κάποιο υπόλειμμα του δοντιού στη γνάθο.

Η εξαγωγή φρονιμίτη απαιτεί εμπειρία και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποστήριξη του οδοντιάτρου για την ομαλή απομάκρυνση του δοντιού από το στόμα χωρίς επιπλοκές και πόνο.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok