Επαναληψη Απονεύρωσης

Είναι δυνατόν ένα απονευρωμένο δόντι μετά από χρόνια να ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα, δηλαδή ο ασθενής να πονά, να μην μπορεί να μασήσει ή ακόμη και να πρηστεί. Εύλογα σχηματίζεται στον ασθενή η απορία: “Καλά, αφού το δόντι αυτό το είχα απονευρώσει γιατί με ξαναπονά?”. Αυτό ονομάζεται αναζωπύρωση φλεγμονής και οι λόγοι που το προκαλούν είναι πολλοί.

Καταρχάς μπορεί ένα δόντι να μην απονευρώθηκε σωστά και πιο συγκεκριμένα η απονεύρωση να μην έγινε σε όλο το μήκος της ρίζας του δοντιού. Μπορεί η προσθετική αποκατάσταση (θήκη δοντιού, σφράγισμα δοντιού) που φέρει το συγκεκριμένο δόντι να έσπασε, να επανατερηδονίστηκε ή να είναι πλέον ανεπαρκής. Μία άλλη πιθανότητα είναι το δόντι να έχει σπάσει. Για περισσότερες πληροφορίες Επαναάληψη απονεύρωσης

Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως στις περισσότερες, μπορεί ο ενδοδοντολόγος να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε ένα δόντι με την επανάληψη απονεύρωσης.Αυτό σημαίνει οτι η παλιά απονεύρωση θα αφαιρεθεί, το δόντι θα καθαρισθεί εκ νέου και στη συνέχεια θα εμφραχθούν οι ρίζες του δοντιού με νέα απονεύρωση.

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok