Με ποια οδοντόπαστα πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια του παιδιού ;

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές οδοντόπαστες με διαφορετικές γεύσεις και αρώματα για τους μικρούς ασθενείς. Το πιο σημαντικό όμως απ΄όλα είναι η περιεκτικότητα της οδοντόκρεμας σε φθόριο, ανάλογα πάντα με την ηλικία του παιδιού.

Στην ηλικία 6 – 9 μηνών ως τα 2 έτη, το παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιεί οδοντόπαστα με 500 ppm φθορίου.

Στην ηλικία των 2 – 6 ετών η οδοντόκρεμα θα πρέπει να έχει 1000ppm περιεκτικότητα φθρίου

Από την ηλικία των 6 ετών και μετά το παιδί μπορεί πλένει τα δόντια του με την οδοντόπαστα των ενηλίκων, η οποία έχει 1450 – 1500 ppmΦθορίου. Συνήθως όμως η γεύση της οδοντόκρεμας που χρησιμοποιείται από τους γονείς δεν είναι ευχάριστη στη γεύση και στη μυρωδιά από τα παιδιά, ενώ μερικές φορές μπορεί να τους προκαλεί και αναγούλα. Γι΄αυτό το λόγο υπάρχουν στο εμπόριο οδοντόκρεμες με περιεκτικότητα φθορίου 1500ppm σε διάφορες γεύσεις (μπανάνα, τσιχλόφουσκα κ.α.), ώστε το βούρτισμα των δοντιών να είναι μια ευχάριστη διαδικασία για το παιδί.

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok