Περιστατικό – Υπεράριθμο παιδικό δόντι

Το κοριτσάκι επισκέφτηκε το ιατρείο με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για το “περίεργο” δόντι που εμφανίστηκε πρόσφατα στο στόμα του παιδιού και τρόμαξαν με την περίεργη μορφολογία του. Μετά τη λήψη μιας πανοραμικής ακτινογραφίας και την ενημέρωση των γονέων σχετικά με το υπεράριθμο δόντι / μεσόδοντα, οι γονεις και το παιδί δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας.

Περιστατικό – Υπεράριθμο παιδικό δόντι

Η συγκεκριμένη μητέρα επισκέφτηκε το ιατρείο γιατί είχε τρομάξει αρκετά μετά την εμφάνιση του συγκεκριμένου δοντιού. ” Έπεσε το παιδικό δόντι και στη θέση του εμφανίστηκε αυτό το περίεργο δόντι!”, είπε χαρακτηριστικά την ώρα της εξέτασης. Πράγματι οι μεσόδοντες έχουν μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη μορφολογία συγκριτικά με τα υπόλοιπα φυσιολογικά δόντια. Είναι υπεράριθμα δόντια, οπότε είναι φυσιολογικό να μην έχουν τη συνηθισμένη μορφή δοντιού. Μετά την πλήρη ενημέρωση της μητέρας σχετικά με το μεσόδοντα / υπεράριθμο δόντι, παιδί και γονείς αποχώρησαν από το ιατρείο καθησυχασμένοι και χαρούμενοι.

Περιστατικό – Ερεθισμός παιδικού ούλου

Πολλές φορές ένα παιδί μπορεί να πληγώσει το ούλο του χωρίς το ίδιο να το καταλάβει. Στο συγκεκριμένο περιστατικό το παιδάκι τραυμάτισε κατά λάθος το ούλο του με μολύβι του χωρίς να το θυμάται. Οι γονείς του ανησύχησαν χωρίς λόγο, γιατί μετά από μαλακό βούρτσισμα και με την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού ο ερεθισμός υποχώρησε σε διάστημα μιας εβδομάδας.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Περιστατικό – Καθημερινή φροντίδα των παιδικών δοντιών

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα υγιές παιδικό στόμα είναι το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών πρωί και βράδυ με παιδική οδοντόπαστα συγκέντρωσης 1450 ppm F. Ο γονέας θα πρέπει να επιβλέπει το παιδί κατά τη διάρκεια του πλυσίματος μέχρι την ηλικία των 8 – 9 ετών. Όταν το  παιδί δυσκολεύεται και δεν τα καταφέρνει καλό είναι ο γονέας να βουρτσίζει και αυτός τα παιδικά δόντια, ώστε να είναι σίγουρος οτι όλα τα δόντια είναι καθαρά. Διαφορετικά τα αποτελέσματα ενός παιδικού βουρτσίσματος είναι αυτά που δείχνει η παρακάτω εικόνα.

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok