Ποια είναι η καλύτερη οδοντόβουρτσα ;

Η οδοντόβουρτσα θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να έχει μία άνετη και μακριά λαβή, ώστε να είναι εύκολη η χρήση της και ο ασθενής να έχει καλή πρόσβαση στο πίσω μέρος του στόματος. Επιπλέον η οδοντόβουρτσα θα πρέπει να έχει πυκνούς θυσάνους τριχών και να είναι μαλακή. Η χρήση μίας μαλακής οδοντόβουρτσας είναι σημαντική γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού των ούλων. Η κεφαλή της οδοντόβουρτσας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρή, γιατί έτσι εξασφαλίζεται η πρόσβαση ακόμη και στις πιο δύσκολες περιοχές του στόματος ενώ ταυτόχρονα ο καθαρισμός του στόματος γίνεται πιο λεπτομερής και σχολαστικός.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία στροφή στη χρήση της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, η οποία θεωρείται αποτελεσματικότερη στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια και τα ούλα.

Είτε πρόκειται για χειροκίνητη είτε για ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, προτείνεται η αντικατάσταση της κάθε 3-4 μήνες, πριν προλάβουν να «ανοίξουν» οι τρίχες της βούρτσας.

Η επιλογή μιας σωστής οδοντόβουρτσας εξασφαλίζει μία καλή στοματική υγιεινή.

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok