Πρέπει ο καπνιστής να επισκέπτεται συχνότερα τον οδοντίατρο ;

Ο καπνιστής θα πρέπει να επισκέπτεται συχνότερα τον οδοντίατρο για τον τυπικό καθαρισμό δοντιών, καθώς λόγω του καπνίσματος έχει περισσότερες δυσκολίες να διατηρήσει την υγεία του στόματός του και την αναπνοή του σε ανεκτά φυσιολογικά επίπεδα. Ο καπνός λόγω της ξηρότητας που προκαλεί στο στόμα εντείνει τη συσσώρευση πλάκας και κατ΄ επέκταση πέτρας μέσα στο στόμα.  Επίσης η μειωμένη ροή σάλιου που έχει ένας καπνιστής συγκριτικά με έναν μη καπνιστή, αυξάνει την πιθανότητα τερηδονισμού των δοντιών, εφόσον απουσιάζει το σάλιο που αποτελεί το φυσικό μέσο προστασίας των δοντιών.

Επιπλέον είναι γνωστό οτι το κάπνισμα προκαλεί έντονες χρωστικές στα δόντια, οι οποίες εφόσον δεν καθαρίζονται συστηματικά από τον οδοντίατρο προσδίδουν στα δόντια ένα αντιαισθητικό κίτρινο ή καφέ χρώμα. Αν λοιπόν ένας καπνιστής επιθυμεί να διατηρεί το στόμα του καθαρό και υγιές τότε ναι σίγουρα θα πρέπει να επισκέπτεται συχνότερα τον οδοντίατρο για καθαρισμό δοντιών.

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok