Εξαγωγή Νεογιλών

eksagwgi paidiaΕξαγωγή είναι η αφαίρεση του δοντιού από το φατνίο του (θήκη του δοντιού στο οστό).Η διαδικασία εξαγωγής νεογιλών δοντιών διαφέρει από την αντίστοιχη των μονίμων δοντιών, γιατί:

  • Είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη, γιατί πολλές φορές οι ρίζες του δοντιού έχουν ήδη απορροφηθεί και ο οδοντίατρος χρειάζεται μόνο να “τραβήξει” το δόντι.
  • Η επούλωση της πληγής είναι σύντομη

Πότε είναι απαραίτητη η εξαγωγή ενός νεογιλού δοντιού;

Ένα νεογιλό δόντι είναι αναγκαίο να εξαχθεί όταν:

  • έχει εκτεταμένη τερηδόνα, η οποία δεν μπορεί να αποκατασταθεί με πολφοτομή και σφράγισμα
  • έχει προκαλέσει την εμφάνιση αποστήματος στην αντίστοιχη περιοχή
  • παρεμποδίζει την ανατολή του αντίστοιχου μόνιμου δοντιού

ioanna 11

ioanna 22

Πότε είναι απαραίτητη η εξαγωγή ενός μόνιμου δοντιού στα παιδιά;

Ο συνήθης και μοναδικός λόγος εξαγωγής ενός μόνιμου δοντιού στα παιδιά είναι η πραγματοποίηση ορθοδοντικής θεραπείας. Η εξαγωγή πραγματοποιείται μόνο όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την διεκπεραίωση της ορθοδοντικής εργασίας και γίνεται πάντα μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα ορθοδοντικό.

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok