25ο ετήσιο συνέδριο της γερμανικής επιστημονικής εταιρείας της οδοντιατρικής με LASER (DGL)

Στις 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας το 25ο ετήσιο συνέδριο της γερμανικής επιστημονικής εταιρείας της οδοντιατρικής με LASER (DGL). Στο συνέδριο αυτό παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέροντα νέα δεδομένα για τη χρήση του LASER στη σύγχρονη οδοντιατρική. Πιο συγκεκριμένα έγινε εκτεταμένη ανάλυση και εξετάστηκε η χρήση του LASER στους παρακάτω τομείς της οδοντιατρικής:

  • Στην αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα που παρέχει το LASER στο σύγχρονο οδοντίατρο να μειώσει και κατ΄ επέκταση να απομακρύνει τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στους θυλάκους των δοντιών με περιοδοντίτιδα. Μ΄ αυτόν τον τρόπο ο περιοδοντικός ασθενής έχει την πολυτέλεια της γρηγορότερης και άμεσης ανακούφισης τόσο από τον πόνο όσο και από την ίδια τη νόσο του περιοδόντιου.
  • Στην απονεύρωση δοντιού. Μέχρι σήμερα ο οδοντίατρος κατά τη διάρκεια της απονεύρωσης χρησιμοποιούσε ειδικά εργαλεία (μηχανική επεξεργασία του ριζικού σωλήνα) καθώς και έκανε πλύσεις του ριζικού σωλήνα με ειδικά απολυμαντικά υγρά (χημική επεξεργασία), με σκοπό να απομακρύνει τα μικρόβια που βρίσκονται μέσα στους ριζικούς σωλήνες ενός δοντιού. Στη σύγχρονη οδοντιατρική έρχεται να προστεθεί και η χρήση του LASER για τη μείωση και την απομάκρυνση των μικροβίων μέσα από τις ρίζες των δοντιών κατά τη διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας.

  • Στη διεξαγωγή χειρουργείων, όπως π.χ. η εκτομή χαλινών και η επιμήκυνση μύλης με τη χρήση LASER.
  • Στην εμφυτευματολογία

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Dr. Med. Dent. Μαρίζα Δημητρούλη

Η Dr. med. dent. Μαρίζα Δημητρούλη είναι ειδικευμένη στο Πανεπιστήμιο Ανοβέρου Γερμανίας (ΜΗΗ) και παράλληλα Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα εργάστηκε σε οδοντιατρείο στο Βερολίνο. Ο τίτλος Ενδοδοντολόγου που κατέχει η Dr. Μ. Δημητρούλη ανανεώνεται κάθε εξαετία από την γερμανική εταιρεία Ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη.

LinkedIn
YouTube
Instagram
TikTok